FysioRoadmap
Monitored Rehab Systems in de praktijk

Fysiotherapie Haastrecht bestaat uit twee vestigingen, waarvan de hoofdvestiging zich in een medisch centrum bevindt. Praktijkeigenaar Jeroen Jekel: “Onze praktijk bevindt zich in het Groene Hart. We zijn goed bereikbaar voor meerdere gemeenten. Dat heeft een brede patiëntengroep tot gevolg. Onze specialisaties zijn manuele therapie en sportfysiotherapie. Mijn drie collega’s en ik houden ons onder meer bezig met schouderrevalidatie en verschillende beweeggroepen. Maar we zien ook sporters van alle niveaus. Ik merk echter ook dat we steeds meer groeien naar gewrichts- en aandoeningsgerelateerde specialisaties.”

Juist door deze inhoudelijke ontwikkeling is functionaliteit steeds belangrijker. “De fysiotherapeut heeft zich de laatste jaren verplaatst van behandelkamer naar oefenzaal. Revalidatie bestaat voor een steeds groter deel uit functioneel trainen en testen. Tegelijkertijd vragen de zorgverzekeraars steeds meer verslaglegging en transparantie. Daarom schaften we de apparatuur van Monitored Rehab Systems aan.

Niet omdat alles vastleggen bijna een must is door de druk van verzekeraars, maar ook omdat we hiervan zelf de meerwaarde inzien”, aldus Jeroen Jekel. Fysiotherapie Haastrecht bezit de Functional Squat, de Back Extension, de Cable Column en de Chest Press. Alles is gekoppeld aan het elektronisch patiëntendossier FysioRoadmap.

Lees hier het hele artikel van Fysiotherapie Haastrecht in het blad Monitor: MONITOR KRANT 2011-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *